VEč KOT ZGOLJ DEJSTEV - DRUžBA S TRADICIJO IN INOVACIJO

Naše podjetje se je skozi leta zelo razvilo in vsak dan se trudimo, da bi postali še boljši.

Novice

Livarna Gorica

Pregled

Ob letošnji 33. obletnici združitve Nemčije smo bili ponovno povabljeni na nemško veleposlaništvo v Ljubljani. Kot je lepo povedala zvezna kanclerka: “Na današnji dan pred 33 leti je zaupanje združilo našo državo.” Nemška enotnost je bila naša velika sreča. Govoril je tudi o tem, da moramo stopiti skupaj in se opreti na dejstvo, da je Nemčija močna država z globalno konkurenčnim gospodarstvom, visoko razvito socialno državo in odprtostjo v svet. Za to si želimo še naprej prizadevati tudi v odnosih s Slovenijo in našimi partnerji. 🤝🌍

 

Adrianu Pollmannu in Natalie Kauther se zahvaljujemo za povabilo. 💙

empfang-deutsche-botschaft-2023-livarna-gorica-ligo

Tudi letos smo se udeležili srečanja Slovenskega livarskega društva v Portorožu v Sloveniji. 🇸🇮🏭

 

WFO (World Foundry Organization) obravnavali izzive, s katerimi se trenutno soočamo, razogljičenje, izvajanje evropskega zelenega dogovora, energetsko učinkovitost ter zmanjšanje odpadkov in porabe v livarski industriji.

 

V prihodnjih letih se bo preoblikovala tudi naša družba, saj se bomo še naprej ukvarjali z gospodarskimi, ekološkimi in družbenimi dejavniki. najpomembneje pa je, da se nam splača ustvarjati in dodajati vrednost naši družbi. V naši družbi moramo ustvariti skupnost, v kateri se bomo medsebojno podpirali in si pomagali.

dsl-livarna-gorica-lig-si
ligo-si-livarna-gorica-dsl

Vodilni svetovni sejmi GIFA, METEC, THERMPROCESS in NEWCAST so po petih napornih sejemskih dneh očitno presegli pričakovanja. Na sejmišče Bright World of Metals v Düsseldorfu je prišlo 63.300 obiskovalcev iz 114 držav, od tega 58 odstotkov tistih, ki sprejemajo odločitve. Približno 2.200 razstavljavcev iz 56 držav je predstavilo moč metalurške industrije s svojimi stroji, napravami in rešitvami ter določilo trende. Trajnost in umetna inteligenca sta bili temi številnih razprav v dvanajstih razstavnih dvoranah. Veseli smo bili vašega obiska in že se veselimo sejma NewCast leta 2027.

newcast-2023-livarna-gorica

Veseli nas, da se bomo tudi letos predstavili na sejmu NEWCAST! Sejem bo potekal od 12. do 16. junija 2023 v Düsseldorfu in je eden najpomembnejših dogodkov v livarski industriji.  

Kot eden vodilnih proizvajalcev livarskih izdelkov bomo na sejmu skupaj s skupino ZÜRN Group predstavili svoje izdelke in inovacije. Obiskovalci se bodo lahko pogovorili z našimi strokovnjaki in izvedeli več o naših izdelkih in rešitvah.  

newcast-2023-ligo

Veselimo se srečanja na sejmu NEWCAST in vas vabimo, da obiščete našo stojnico C10 v hali 13 ter izveste več o nas in naši zavezanosti livarski industriji. 

Gospod Böckmann se je na povabilo veleposlanikov Gospoda Adriana Pollmanna in Gospe Natalie Kauther udeležil praznovanja ob dnevu nemške enotnosti v Ljubljani. Nemčija in Slovenija sta zaupanja vredni prijateljici in tesni partnerici. Skupaj si prizadevata za dobro prihodnost v združeni in solidarni Evropi. Skupaj smo močnejši!

 

Hvala za povabilo. Veselimo se uspešnega sodelovanja.

livarna-gorica-tag-der-deutschen-einheit-2022

Po več kot 65 letih se podjetje Zürn Group seli iz münhenskega Lehela v čudovitozeleno münhensko predmestje Oberhaching. Sodelavcem in strankam lahko ponudimo visokokakovostno okolje in nove, lepo opremljene sejne sobe.


Z veseljem vas bomo sprejeli na novi lokaciji.

zuern_oberhaching_bajuwarenring_19_ligo

V dveh razstavnih dvoranah je razstavljalo 323 podjetij, od tega 68 odstotkov iz tujine. Prijavljenih je bilo 40 držav, med katerimi so bile za Nemčijo najpogosteje zastopane Italija, Francija, Turčija, Avstrija in Švica. Med obiskovalci so bili močno zastopani predvsem sektorji strojništva, gradnje naprav, gradnje črpalk in kompresorjev, pogonske tehnologije in gradnje gospodarskih vozil. Približno 71 odstotkov obiskovalcev se zanima za ulitke, približno 53 odstotkov pa za kovane dele. Malo manj kot polovica – 48 odstotkov – za strojno obdelavo ulitih in kovanih delov.

Naše izdelke bomo predstavili na sejmu CastForge 2022 na stojnici 5C42 od 21. do 23. junija 2022 v Stuttgartu.

 

Veselimo se vašega obiska in izmenjave mnenj z vami.

castforge_2022_ligo_zuerntec_5C42_web

“Skupaj pomagamo hitreje” je moto več kot 20 humanitarnih organizacij, ki pod okriljem “Aktion Deutschland hilft” pomagajo s skupno 1.900 projekti v 100 državah. Skupina ZÜRN pomaga žrtvam velikih poplav z donacijami na

“Aktion Deutschland hilft”

→ Na stran za donacije: kliknite tukaj

 

Številni zaposleni v skupini ZÜRN s svojimi donacijami tudi zasebno podpirajo poplavljene.

Držimo skupaj.

Mednarodni odnosi so temelj za uspešno svetovno sodelovanje s kupci in dobavitelji že od ustanovitve podjetja Livarna Gorica (LIGO).

 

Novi župan mestne občine Nova Gorica, Dr. Klemen Miklavič in nemški veleposlanik v Sloveniji, gospod Klaus Riedel sta z veseljem sprejela povabilo generalnega direktorja skupine ZURN, gospoda Antonia Böckmanna, da 19. novembra 2019 obiščejo Livarno Gorica. 24-letno prizadevanje našega podjetja v Sloveniji je bilo med ogledom livarne zelo cenjeno.

Tudi v času omejenih pogojev potovanja smo s kupci in ostalimi zainteresiranimi strankami v stiku prek telefona, e-pošte ali video konference. Ali potrebujete prilagojene izdelke? Imate vprašanja o tehnikah, ki se jih poslužujemo v naši livarni? Ali potrebujete le naš nasvet? Zaposleni smo vam z veseljem na voljo po telefonu ali prek e-pošte info@li-go.si.

 

Veselimo se, da bomo skupaj z vami oblikovali prihodnost.

Direktorica ga. Simona Stegne-Ceraj in prokurist g. Antonio Böckmann iz podjetja Livarna Gorica d.o.o. (LIGO), sta z navdušenjem sprejela povabilo nemškega veleposlanika Klausa Riedela in njegove žene dr. Brigitta Kupferschmidt-Riedel na sprejem ob dnevu nemške enotnosti 1. oktobra 2019 v Ljubljani.
Umetniški del sprejema je obsegal razstavo slikarke Mirjam Sore Semolič in nastop seksteta klarinetov orkestra slovenske policije.

Tudi v letošnjem letu Livarna Gorica d.o.o. kot dolgoletna podpornica socialnih projektov v Sloveniji, podpira dobre nemško-slovenske odnose in poglobljeno sodelovanje.

 

Z leve proti desni: Simona Stegne-Ceraj, Klaus Riedel, Dr. Brigitta Kupferschmidt-Riedel, Antonio Böckmann

Na sejmu Newcast v Düsseldorfu je med 430-imi razstavljalci svojo paleto odlitkov predstavila tudi naša Livarna Gorica “LIGO”. S 3900 mednarodnimi obiskovalci je bil vodilni sejem za livarsko tehnologijo magnet za strokovnjake.

 

LIGO je obiskovalce navdušil ne samo z atraktivno oblikovanim razstavnim prostorom, ampak tudi z razstavljenimi eksponati, ki so med obiskovalci pritegnili veliko pozornosti.

 

Zahvaljujemo se vam za velik odziv in obisk naše stojnice.

Dne 02.10.2018 sta nemški veleposlanik Klaus Riedel in Dr. Ing. Brigitta Kupferschmidt-Riedel gostila sprejem ob nemškem državnem prazniku »Dan nemške enotnosti« v prostorih nemškega veleposlaništva v Ljubljani.

Tudi letos sta se sprejema udeležila direktorica podjetja Livarna Gorica d.o.o., ga. Simona Stegne Ceraj in g. Antonio Böckmann, dolgoletni član socialnih projektov v Sloveniji.

 

Z leve proti desni: Simona Stegne-Ceraj, nemški veleposlanik Klaus Riedel, Antonio Böckmann

Nemški veleposlanik Klaus Riedel in gospa Brigitta Kupferschmidt-Riedel sta ob nemškem državnem prazniku povabila na sprejem v Slovenijo.
Livarna Gorica d.o.o. se bo kot dolgoletni podporni član tudi letos udeležila s svojima direktorjema (Simona Stegne-Ceraj in Antonio Böckmann).

 

Vsem gostom želimo čudovit večer.

V Handelsblattu št. 45 z dne 27.02.17 so bila pod geslom Slovenija vabi predstavljena inovativna in uspešna podjetja iz Slovenije. Naša livarna LIVARNA GORICA D.O.O., ki ima 70 let izkušenj, se je lahko predstavila tudi na medijski platformi “Handelsblatt”, ki je v Nemčiji zelo znana.

Na celotni strani je bila naša livarna predstavljena kot “livarna s tradicijo in inovacijami”. S kratkim uvodom v zgodovino podjetja, pa tudi o naši široki paleti storitev do livarske tehnologije in upravljanja kakovosti je bilo poročano.

 

»Handelsblatt – Slovenija vas vabi«

Nemški veleposlanik Klaus Riedel je 03.10.16 v rezidenci v Ljubljani sprejel našega generalnega direktorja Antonia Böckmanna in Simone Stegne-Ceraj, generalno direktorico naše livarne LIVARNA GORICA, ob dnevu nemške enotnosti 2016.

LIVARNA GORICA je tako kot že skoraj dve desetletji tudi tokrat sponzorirala sprejem za podporo socialnim projektom v Sloveniji.

z.l.: gospa Riedel, gospod Riedel, gospa Stegne-Ceraj, gospod Böckmann

S posodobitvijo našega obrata za peskanje smo naredili še en korak k učinkoviti tehnologiji. Čeprav se bodo naložbe obrestovale šele v daljšem časovnem obdobju, se osredotočamo na nenehno širjenje ponovljivih rezultatov na našem litem izdelku.

  • Rezultat je izboljšanje rezultatov peskanja in nadaljnji prihranek energije.
  • To dosegamo z: Sistem magnetnega separatorja za manjšo obrabo opreme.
  • Dosledni rezultati peskanja v daljših obdobjih uporabe (zanesljivost postopka).
  • Najnovejša pogonska tehnologija za varčevanje z energijo
  • Nadaljnje zmanjšanje emisij

Robinova zabava! Najbolj obiskan dogodek v mestu vrtnic! 150 nastopajočih Primorcev! Ponosni smo, da smo se kot sponzor pridružili tej elitni druščini!

Dr. Jakob Haselhuber, nemški veleposlanik v Sloveniji, se je odzval povabilu lastnika Antonia Böckmanna in obiskal naše podjetje. Ogledal si je proizvodnjo, kjer smo mu predstavili modern in okolju prijazen proizvodni proces, Dr. Haselhuber pa je bil pozitivno presenečen tudi nad visoko kakovostjo naših proizvodov. Ponovno se je izkazalo, da je siva litina vrhunski, sodoben material, ki zagotavlja in izpolnjuje vse zahteve trajnostnega razvoja.

Vodilni svetovni sejem livarske tehnologije je za leto 2015 zaprl svoja vrata. Letos se je naše podjetje predstavilo s popolnoma novim dizajnom stojnice na Newcastu v Düsseldorfu.

 

Zahvaljujemo se za velik obisk stojnice, strokovne pogovore in dobro vzdušje.

4. do 7. november 2014 Pariz


Podjetje Livarna Gorica d.o.o. smo prvič predstavili na sejmu Midest.
Presenečeni in zelo veseli smo tako pozitivnega odziva.
Zahvaljujemo se vam za vaš obisk in zanimive pogovore.

Kot del optimizacije procesa smo posodobili pripravo peska. Z vgradnjo povsem avtomatske regulacije sistema Michenfelder smo pridobili konstantno kakovost peščene mešanice in s tem izboljšali površino in kakovost ulitkov.

Vodstvo podjetja, prokurist Antonio Bockmann in direktorica Simona Stegne Ceraj sta v Livarni Gorica gostila gospo dr. Prinz (nemško veleposlanico v Sloveniji) in gospo Segura (odgovorno za gospodarsko sodelovanje na nemški ambasadi v Sloveniji). Med ogledom podjetja sta si gostji ustvarili vtis o našem proizvodnem procesu, številnih investicijah in ustvarjenih delovnih mestih. Dr. Prinz je pozdravila dvajsetletno uspešno delovanje podjetja Livarna Gorica in pripravljenost skupine Zurn Group tudi za nadaljnje investicije v podjetju. Naš uspeh potrjuje, da bomo tudi v prihodnosti investirali v okolju prijazen proizvodni proces in z vidika naših kupcev trajne proizvode.

KONTAKTIRAJTE NAS

Livarna Gorica d.o.o.

Cesta IX. Korpusa 116

5250 Solkan / Nova Gorica

Slovenija

T: + 386.53.35.72.00

info@li-go.si

www.li-go.si