Novice


Donacije žrtvam velikih poplav

"Skupaj pomagamo hitreje" je moto več kot 20 humanitarnih organizacij, ki pod okriljem "Aktion Deutschland hilft" pomagajo s skupno 1.900 projekti v 100 državah. Skupina ZÜRN pomaga žrtvam velikih poplav z donacijami na

"Aktion Deutschland hilft"
-> Na stran za donacije: kliknite tukaj

Številni zaposleni v skupini ZÜRN s svojimi donacijami tudi zasebno podpirajo poplavljene.

Držimo skupaj.


24 let prizadevanj v Sloveniji

Mednarodni odnosi so temelj za uspešno svetovno sodelovanje s kupci in dobavitelji že od ustanovitve podjetja Livarna Gorica (LIGO).

Novi župan mestne občine Nova Gorica, Dr. Klemen Miklavič in nemški veleposlanik v Sloveniji, gospod Klaus Riedel sta z veseljem sprejela povabilo generalnega direktorja skupine ZURN, gospoda Antonia Böckmanna, da 19. novembra 2019 obiščejo Livarno Gorica. 24-letno prizadevanje našega podjetja v Sloveniji je bilo med ogledom livarne zelo cenjeno.

Tudi v času omejenih pogojev potovanja smo s kupci in ostalimi zainteresiranimi strankami v stiku prek telefona, e-pošte ali video konference. Ali potrebujete prilagojene izdelke? Imate vprašanja o tehnikah, ki se jih poslužujemo v naši livarni? Ali potrebujete le naš nasvet? Zaposleni smo vam z veseljem na voljo po telefonu ali prek e-pošte info(at)li-go.si.

Veselimo se, da bomo skupaj z vami oblikovali prihodnost.


Dan nemške enotnosti - vtisi s sprejema na veleposlaništvu

Direktorica ga. Simona Stegne-Ceraj in prokurist g. Antonio Böckmann iz podjetja Livarna Gorica d.o.o. (LIGO), sta z navdušenjem sprejela povabilo nemškega veleposlanika Klausa Riedela in njegove žene dr. Brigitta Kupferschmidt-Riedel na sprejem ob dnevu nemške enotnosti 1. oktobra 2019 v Ljubljani.
Umetniški del sprejema je obsegal razstavo slikarke Mirjam Sore Semolič in nastop seksteta klarinetov orkestra slovenske policije.

Tudi v letošnjem letu Livarna Gorica d.o.o. kot dolgoletna podpornica socialnih projektov v Sloveniji, podpira dobre nemško-slovenske odnose in poglobljeno sodelovanje.

Z leve proti desni: Simona Stegne-Ceraj, Klaus Riedel, Dr. Brigitta Kupferschmidt-Riedel, Antonio Böckmann


Newcast 2019 – strokovni sejem livarskih izdelkov

Na sejmu Newcast v Düsseldorfu je med 430-imi razstavljalci svojo paleto odlitkov predstavila tudi naša Livarna Gorica “LIGO”. S 3900 mednarodnimi obiskovalci je bil vodilni sejem za livarsko tehnologijo magnet za strokovnjake.

LIGO je obiskovalce navdušil ne samo z atraktivno oblikovanim razstavnim prostorom, ampak tudi z razstavljenimi eksponati, ki so med obiskovalci pritegnili veliko pozornosti.

Zahvaljujemo se vam za velik odziv in obisk naše stojnice.


Nemško veleposlaništvo v Sloveniji: sprejem 2018

Dne 02.10.2018 sta nemški veleposlanik Klaus Riedel in  Dr. Ing. Brigitta Kupferschmidt-Riedel gostila sprejem ob nemškem državnem prazniku »Dan nemške enotnosti« v prostorih nemškega veleposlaništva v Ljubljani.

Tudi letos sta se sprejema udeležila direktorica podjetja Livarna Gorica d.o.o., ga. Simona Stegne Ceraj in g. Antonio Böckmann, dolgoletni član socialnih projektov v Sloveniji.

Z leve proti desni: Simona Stegne-Ceraj, nemški veleposlanik Klaus Riedel, Antonio Böckmann

Empfang Tag der Deutschen Einheit in der slowenischen Botschaft

150 let Nova Gorica

Robinova zabava! Najbolj obiskan dogodek v mestu vrtnic! 150 nastopajočih Primorcev! Ponosni smo, da smo se kot sponzor pridružili tej elitni druščini!


Obisk nemškega veleposlanika v Livarni Gorica

Dr. Jakob Haselhuber, nemški veleposlanik v Sloveniji, se je odzval povabilu lastnika Antonia Böckmanna in obiskal naše podjetje. Ogledal si je proizvodnjo, kjer smo mu predstavili modern in okolju prijazen proizvodni proces, Dr. Haselhuber pa je bil pozitivno presenečen tudi nad visoko kakovostjo naših proizvodov. Ponovno se je izkazalo, da je siva litina vrhunski, sodoben material, ki zagotavlja in izpolnjuje vse zahteve trajnostnega razvoja.


NEWCAST - Fair Düsseldorf - 2015

Vodilni svetovni sejem livarske tehnologije je za leto 2015 zaprl svoja vrata. Letos se je naše podjetje predstavilo s popolnoma novim dizajnom stojnice na Newcastu v Düsseldorfu.

Zahvaljujemo se za velik obisk stojnice, strokovne pogovore in dobro vzdušje.

 

 


Midest Paris

4. do 7. november 2014 Pariz
Podjetje Livarna Gorica d.o.o. smo prvič predstavili na sejmu Midest.
Presenečeni in zelo veseli smo tako pozitivnega odziva.
Zahvaljujemo se vam za vaš obisk in zanimive pogovore.


Obnova pesek rastlin

Kot del optimizacije procesa smo posodobili pripravo peska. Z vgradnjo povsem avtomatske regulacije sistema Michenfelder smo pridobili konstantno kakovost peščene mešanice in s tem izboljšali površino in kakovost ulitkov.


Obisk nemškega veleposlanika

Vodstvo podjetja, prokurist Antonio Bockmann in direktorica Simona Stegne Ceraj sta v Livarni Gorica gostila gospo dr. Prinz (nemško veleposlanico v Sloveniji) in gospo Segura (odgovorno za gospodarsko sodelovanje na nemški ambasadi v Sloveniji). Med ogledom podjetja sta si gostji ustvarili vtis o našem proizvodnem procesu, številnih investicijah in ustvarjenih delovnih mestih. Dr. Prinz je pozdravila dvajsetletno uspešno delovanje podjetja Livarna Gorica  in pripravljenost skupine Zurn Group tudi za nadaljnje investicije v podjetju. Naš uspeh potrjuje, da bomo tudi v prihodnosti investirali v okolju prijazen proizvodni proces in z vidika naših kupcev trajne proizvode.