REŠITEV V ENEM

Naš paket storitev za vas.

Obdelava ulitkov

Naša filozofija nudenja nakupa v enem koraku pomeni, da naš portfelj vključuje tudi mehansko in toplotno obdelavo ulitkov. Naj gre za rezkanje, vrtanje ali utrjevanje, za vse vrste storitev je potrebna samo ena kontaktna oseba! Tako vam olajšamo planiranje in zagotavljamo zanesljivo kakovost, količine in logistiko.

Livarna Gorica

Pregled

Ulite forme, ki prihajajo iz linije Disa, razpadejo na vibracijski rešetki, od tam pa potujejo do ročičnega transporterja, kjer se ulitki ločijo od ulivnih sistemov in napajalnikov. Krožni material in napajalnike se ponovno 100% uporabi v procesu taljenja. Peskanje odlitkov se vrši na dveh tipih peskalnih strojev, in sicer bobnastem in visečem peskalnem stroju, kjer se odstrani livarski pesek in livarski srh. Brušenje livarskega srha odlitkov se mehansko izvaja na 3-eh avtomatskih robotih za brušenje in 10-ih ročnih brusilnih postajah. Po končani fazi brušenja sledi vizualna kontrola kvalitete odlitkov in nato njihova priprava za odpremo oziroma ostale procese.

Našim kupcem nudimo toplotno obdelavo, s katero spremenimo strukturo nedokončanih ulitkov. Najpogosteje uporabljene tehnike so žarjenje za odpravo napetosti v ulitkih, feritno žarjenje in utrjevanje. Namen različnih načinov toplotne obdelave je izboljšanje lastnosti materialov kot so trdnost, trajnost in odpornost.

Na željo kupca ponudimo tudi mehansko obdelavo. V naši ponudbi so tako enostavni mehanski procesi kot so struženje, rezkanje, grezenje in vrezovanje navojev kot zahtevna obdelava na CNC strojih. Ročno krmiljeni sistemi omogočajo obdelavo tudi manjših serij.

KONTAKTIRAJTE NAS

Livarna Gorica d.o.o.

Cesta IX. Korpusa 116

5250 Solkan / Nova Gorica

Slovenija

T: + 386.53.35.72.00

info@li-go.si

www.li-go.si